#FIRSTLIKEAGIRL

De Pretty Smart POWER Girls ondersteunen de #FIRSTLikeAGirl beweging. Klik hier om meer te lezen over wat dat precies is.

Wat is #FIRSTLikeAGirl

FIRSTLikeAGirl is een beweging op social media om meisjes en vrouwen aan te moedigen om meer met techniek gaan doen en deel te nemen aan FIRST programma’s zoals FLL, FTC en FRC. Door te laten zien waar meisjes en vrouwen toe in staat zijn, willen we meisjes rolmodellen geven waar ze zich mee kunnen identificeren en waar ze door geïnspireerd kunnen worden.

Waarom is dat belangrijk?

Door deze social media campagne geven we meisjes het zelfvertrouwen om vooroordelen en culturele druk te overwinnen en hun dromen in wetenschap, techniek en robotica na te jagen en actief betrokken te zijn in de FIRST community.

Doe mee!

Maak een video, steun of sponsor onze activiteiten, moedig jonge vrouwen en meisjes aan om techniek te gaan doen, word lid, mentor of coach van een FIRST team of word vrijwilliger bij een van de FIRST evenementen in Nederland. Word een deel van de oplossing, word een deel van de FIRST community!

 

FIRST#LikeAGirl is een initiatief dat is gestart door FRC 1902 Exploding Bacon

NL#5520 Pretty Smart POWER Girls op de foto met de powergirls van andere teams bij de regiofinale Groningen/Noord-Drenthe